12/09/2012

Goeiedagfiets is op TV :-) Gebeurd!

535518_440827602645219_632064325_n.jpg


Vandaag toen ik wakker was, voelde ik me een beetje anders. 'Nu heb ik meer verantwoordelijkheid om een goeie mens te worden!' Dit programma geeft mij meer PUSH om meer creatieve te zijn.

Dank U wel, Kriestien Maes en co van Iedereen Beroemd, VRT, al mijn families en vrienden in Indonesia + Belgie, beste vrienden in Indonesia, Faculteit Psychologie KU Leuven + ILT + Moderne Talen Hasselt, sportkot, residentie, doppahuis, PBL, PANGAEA, mijn Proffen en studie begeleidsters, mijn collega's en werkgevers en zeker de beste kijkers van VRT (en BVN). Het is dankzij jullie. Zoals het motto van PSYCHOKRING, "Through others, we become ourselves!"


http://www.een.be/programmas/iedereen-beroemd/nieuwe-vrienden-gama
http://www.een.be/programmas/iedereen-beroemd/nieuwe-vrienden-gama


11:50 Posted by Gama | Permalink | Comments (9) |  Facebook |

12/04/2012

WINTER LOEMPIA ala Gama :), speciaal voor Céline Trigaux

loempia love.jpg

Bonjour Céline, nu komt het recept meer duidelijk hier. 'Selamat mencoba!' 


Ingrediënten:

                                                                                               

250 gram in stukjes van 50 mm gesneden boontjes.

250 gram wortelen in blokjes van 50 mm

250 gram in blokjes van 50 mm gesneden aardappelen.                             

500 gram in blokjes van 50 mm gesneden kipfilet.


150 ml melk.

150 ml water.

Een grote fijn gesneden ui.

2 Eetlepels bloem.

½  Theelepel witte peper.      

¼ Stuk geraspte muskaatnoot.

2 Theelepels zout.

2 Eetlepels palmsuiker.

Een koffielepel kippenbouillonpoeder.

1 ei.

Olijfolie.

Friteuse

Loempiadeeg, van ongeveer 15 cm, uit het  diepvriesvak van je warenhuis of Aziatische winkel.

Zoete chilisaus, uit je warenhuis of Aziatische winkel.

 

Bereiding:

 

Neem een uur voor het gebruik de loempiadeeg uit de diepvries en leg die in de koelkast.

Kook de boontjes, wortelen en aardappelen apart gaar.

Kook de kip in 150 ml water en houdt de kippenbouillon bij.

 

Stoof in 2 à 3 lepels olijfolie de uien.

Roer het meel eronder.

Voeg de melk en kippenbouillon erbij  en breng al roerend aan de kook.

Roer de peper, muskaatnoot, palmsuiker en zout eronder.

Laat het geheel afkoelen.

De loempiadeeg uit de koelkast nemen en op een vochtige vaatdoek leggen en die dichtplooien.

Als de vulling afgekoeld is het ei lichtjes klutsen.

Neem een vel van de loempiadeeg en maak de vier randen met het ei vochtig. Gebruik daarvoor een borsteltje of je vinger.

Leg in het midden een kleine eetlepel van de vulling.

Plooi de linker -en rechterhoek naar het midden zoadat ze mekaar raken.

Plooi de onderste hoek tot vlak over het midden en rol de loempia dicht.

Leg de loempia op een droog bord.

Verwarm ondertussen de friteuse.

Bak de loempia’s in de friteuse en dien warm op met de chilisaus.


SMAKKELIJK!!!! Bon Appétit !!! SELAMAT MAKAN!!!

Photo is van Andrei (dank je!)

08:21 Posted by Gama | Permalink | Comments (8) |  Facebook |

10/16/2012

3 nieuwe mensen per dag, kan dat?

Editor: Elke Vercauturen

WELKOM in LEUVEN!

YES, nu ben ik al in Leuven, studenten stad waar met 52 landgenoten studeren ik in dezelfde Universiteit. Multicultureel is een kenmerk van deze stad. Soms hoor ik Spaans, Engels, Chinees, Russisch, en Indisch en nog vele andere talen naast Nederlands en Frans. Ik ben er heel blij  mee.

Ik zeg aan mijnzelf, "Kijk, je bent nu al in Europa, profiteer maar! Maak maar meer vrienden en kennissen." En ja dat doe ik! Vast en zeker :-)

Ik heb besloten om tenminste 3 nieuwe mensen te leren kenen elkedag. In de bussen, in het park, in de bibliotheek, winkels, cafe's en restaurants, mijn klasgenoten (ogv 700 nieuwe studenten die zitten samen met mij in de aula PDS (Pieter de Somer). Kortom, zijn er veel mensen die kan ik "Hallo!" begroeten. Normaal begin ik met, "Praat U nederlands, weet U wat dit woord betekent, 'FRAPANT'?" of zeg ik gewoon, " 't is koud he?" Normaal lukt het.

Picture 014.jpg

Picture 001.jpg

Vandaag heb ik met de eigenaar van Matinique gepraat, met een bediende van Cafe Carpe Diem ("It means 'enjoy your day!" zei hij), en nog met 2 nieuwe vriendinnen, Nele en Ermela, tijdens Sessie Studiemethode. En in het postkantoor nog een vrouw, "Kom je uit Indonesia, Mevrouw?" vroeg ik. "Ja, ik kom uit Semarang!" antwoordde zij. En wij hebben meteen GSM nummers uitgewisseld. Deze zondag gaat zij mij uitnodigen bij haar thuis. 

Leven is ZO gemakkelijk :-) Als ik mijn leven zie, dan denk ik, waar is mijn huis, ik voel me overaal thuis, hier, in mijn residentie waar iedereen vriendelijk is. Hier is ook mijn huis. "Als ik jou verhalen hoor, dan ja... je bent een wereldburger," zei een vrouw in de sauna van Philips site 4 maanden geleden. Hmm... dat moet ik wel bewijzen. 

Na een 3 drukke weken van studie, feesten en werken, kom ik nu terug in deze blog. Ik voel me altijd goed dat ik een reflectie kan doen hier. Cogito ergo sum! Ik denk dus ik ben... Hier BEN ik! 

NB: De foto's zijn postcards van Toerisme Stad Hasselt waar ik werd verkozen om te poseren :-) Zoals wat ik ooit beloofde, nu krijgen jullie het te zien. 

01:20 Posted by Gama | Permalink | Comments (14) |  Facebook |

09/26/2012

'RedBall Project' is in de haus ;-)

red ball.jpg

"Is het zaaachhttt?" vroeg de Meneer.
 

Gisteren was ik echt geschrokken toen ik in de ingang van de Universiteit Bibliotheek, KU Leuven kwam. Och, zo grote ball! Wat een idee, dacht ik. Ik zei direct goedemorgen met aan de jonge man die ook daar stond. Hij zei dat die bal een project van 30CC was. Als in Limburg hebben wij Z33 als kunst vereniging, hier in Vlaams Brabant hebben zij 30CC. En dan hebben wij gebabbeld tot merkte ik dan hij veel wist over de RedBall project.

"Ik ben coordinator voor muziek en literature van 30CC," zei hem. Danny Theuwis heet hij. 

Okay!

"Morgen (vandaag dan) is de laatste dag. De Red Ball vind je in de ingang van Sint-Donatuspark, Tiensestraat. En via facebook mag je ook meedoen bij de westrijd ;-)" zei Danny over de kunststuk van Amerikaanse kunstenaar Kurt Perschke -het klinkt Vlaams, niet?- dat werd aangetoond afgelopende zomer van Torbay tot in London. 

http://www.30cc.be/programma/varia/index.jsp

10:29 Posted by Gama | Permalink | Comments (9) |  Facebook |

09/18/2012

Ligfiets + Run Keeper = a life style

ligfiets1.jpg

Jan Fabry met zijn keicoole ligfiets

 

"Risma, wacht even," zei ik toen we de bib verlieten. "Kijk die fiets daar! Cool!" wees ik. We gingen wat dichterbij om ’m te bewonderen.

"Excuseer, mag ik een foto nemen van jou en je fiets voor mijn blog?"

"Natuurlijk!" antwoordde hij spontaan.  

Jan Fabry is zijn naam. Deze jonge man woont in Diepenbeek. Zijn kantoor bood de keuzemogelijkheid tussen een bedrijfswagen of een fiets. Hij koos voor een fiets, een ligfiets. Zijn reden: fietsen is plezant, gezond en ecologisch. Elke dag fietst hij ongeveer 10 km van zijn huis naar zijn werk in Hasselt. 

"Ik heb deze ligfiets gekocht in een speciale winkel in Leuven." zei hij.

"Is dat duur? Hoeveel kost het?" 

"3.500 euro!" Antwoordde hij.

 

ligfiets2.JPG

Run Keeper van Jan Fabry

Hij toonde me ook de handige app 'Run Keeper', die kan je gebruiken om de snelheid en afstand van het fietsen te meten. "Je kan Run Keeper ook gebruiken voor andere sporten zoals zwemmen en lopen," legde hij uit. 

Toen Risma en ik afscheid namen, vroeg hij ook de naam van mijn blog. En wat een toeval, hij heeft zelf ook een blog 'monkeyman.be'

"Allee, veel plezier met jouw fiets, Jan!" 

22:22 Posted by Gama | Permalink | Comments (19) |  Facebook |

09/16/2012

90 + 20

rugzaak.jpg

De militaire rugzak van Arno. 

Editor: Deborah Van Mechelen

Het is interessant om te babbelen met hem. Arno, een van mijn medestudenten aan de faculteit psychologie waarmee ik samen  de onthaaldagen in Langdorp volgde. Op de eerste dag was hij heel opvallend met zijn militaire rugzak. Daarom vroeg ik: "Ben je een soldaat?" Van hem wist ik dat hij 2 jaar bij Defensie heeft gestudeerd en gewerkt en nu is hij gestopt  om psychologie te studeren.

rugzaak.jpg2.jpg

90 + 20

Op de laatste dag van de onthaaldagen zag ik dit on the top van zijn rugzak. Is het een overlijdensdatum van iemand of zo?" vroeg ik. 

"Nee, het betekent dat deze zak kan ingevuld worden met 90 liter + 20 liter water." legde hij uit. 

"OK! Hoeveel kilo is het ongeveer," vroeg ik weer al.

"1 liter is ongeveer 1 kilo, dan het is ook 110 kg als je hem alleen met water vult! Maar meestal is hij voor zo'n 30kg gevuld met spullen.

Het is goed om te weten. Vooral nu met de crisis van soldaten in Belgie, zien wij veel promoties om het beroep populair en interessant te maken. 

"Als ik wil, na mijn studie aan de universiteit, mag ik terug naar defensie," zei Arno. 

"Succes, Arno!" beëindigde ik onze conversatie. 

23:43 Posted by Gama | Permalink | Comments (7) |  Facebook |

09/15/2012

Drink gedrag van Opa Frans

opa frans.jpg

"Meneer, weet je waar een goud winkel is?" vroeg het meisje aan Opa Frans.  

Editor: Kristen Poel

"40 jaar heb ik bij Stella Artois gewerkt als boekhouder. Ik heb een zilveren medaille en een gouden horloge van het bedrijf gekregen.” Hij heet opa Frans, ik heb hem ontmoet in een park in Leuven,  toen ik aan het lunchen was.

"Drink je elke dag?"

"Ja," antwoordde hij.

"Hoeveel glazen per dag?"

"2 of 3, maar wel met vrienden, he!"

Een pintje is waarschijnlijk een sociale drank voor Opa die in Koor Beek Lo woont en van opa Frans wist ik dat het bedrijf, dat opgericht werd in 1811 (nog voor de onafhankelijkheid van Belgie), ook een fabriek heeft in China.

"Braaf zijn he, en succes met jouw studie!" zei hij toen ik terug moest naar mijn klas. 

07:56 Posted by Gama | Permalink | Comments (6) |  Facebook |