12/26/2012

Prettige Kerstdagen en Gelukkig Nieuwjaar :-)

ATT11171717.jpg

19:09 Posted by Gama | Permalink | Comments (5) |  Facebook |

12/20/2012

ORGASME VAN HET LEVEN, Hmmm…

Noot: Krant versie: http://psycho.student.kuleuven.be/attachments/category/79/Neuroosje%202.pdf

 

201.jpg


“YES YES YES JOEPIE!!! Net studentenkaart gekregen! Bienvenue à Leuven! Ja ja ja…. We gaan vertrekken. ;-)” Dit schreef ik 3 maanden geleden op de timeline van mijn facebook. Yep! Ik voelde me dolgelukkig en daarna euforie.  Ik wil het amusement altijd bij mij houden. Ik motiveer mezelf zodat ik al de vakken die ik krijg nog leuker vind!


“Rasa adalah segalanya! (‘GEVOEL is ALLES!),” zoals een slogan van sigaretten in Indonesië zegt. Ik ga ermee akkoord! Meer dan een wetenschappelijke mens, is een psycholoog een gewoon persoon die hopelijk meer menselijk is dan de gemiddelde mens. Of niet?! 


Waroom studeer ik psychologie? BRAIN SPA! Als ik moet werken tot ik pensioen ben, dan ga ik werken voor mijn PASSIE. Het is BRAIN SPA. Wat is dat???


Zes van de tien werknemers  zijn depressief (met de wereld crisis gaat het aantal nog stijgen, JOEPIE!!! Oeps ;-)). Met zo veel mensen verliest onze maatschappij miljoenen euros. Gemakkelijk te zeggen: “Ga dan maar naar de psycholoog!” Nee, zij (wij) willen niet, “Waarom ga ik naar de psycholoog, ik ben toch niet gek?” denken ze. Tja, een psycholoog is volgens hen voor gekke, zieke mensen. Als ik als een psychologie student ook zo zou denken, dan is het beter dat ik nu stop met mijn PSYCHOstudie. “It’s not BRAIN SPA philosophy at all!”  


Het is een fenomeen waardoor wellnesszaken zoals Spa tegenwoordig zo'n hype zijn geworden. Een vriendin van mij verdient 50 euro per uur voor haar massage. Het is een beetje duurder dan een gesprek van één uur met een psycholoog ;-). Later ontdekte ik zelf dat één uur bij haar geweldig is. Bij haar kan je heerlijk zuchten van "Ohh, 't is lekker!"


Ik vraag mij af: "Als ik een psycholoog wil worden, waarom kies ik voor dit beroep?" Ik ben zelf nog nooit bij een psycholoog geweest. “Alé Gama, ga dan nu maar,” zei ik tegen me zelf. En…het is gebeurd. Vorige maand heb ik een consultatie van één uur gehad met een psycholoog.


In de helft van het gesprek zei zij: “Eigenlijk, als ik jou hoor heb jij geen probleem.” Oeps. “Maar tja… Mevrouw…, ik denk er altijd over ……..!” antwoordde ik.


En op het einde van het gesprek zei zij: “Oké, we gaan een therapie voor jouw plannen!” “Oei… Een therapie? Ben ik nu al ziek?” dacht ik.


Goh, het was geen plezante ervaring hoor! Bij een masseur is het zeker beter! Ik voelde me precies alsof ik in een operatie kamer behandeld werd. Ik vroeg me af: "Is een psycholoog een ‘koud persoon’?" Ik moest echt oppassen voor elk woord dat ik tegen haar zei.


“Ik heb nu een target om drie nieuwe mensen te leren kennen!” zei ik trots en wachtte op een compliment zoals wat gewone, normale, gezonde mensen ALTIJD zeggen tegen mij. Maar niks. Nu denk ik, misschien heeft de psycholoog toen iets anders gedacht zoals: “Hhmmm…. Hij heeft last van serieuze eenzaamheid, stadium 4 of 5?”


Oké! Voor ‘de therapie’ heb ik een andere psycholoog gekozen. Als ik met dezelfde psycholoog een therapie zou beginnen dan zou ik ontsnappen uit de PSYCHOkamer! Raar he? Ik kwam daar met een motivatie om te kijken HOE een psycholoog werkt, maar toen ik de kliniek verliet, werd ik bestempeld als een ziek mens. Tja, ik heb mijn tijd, mijn geld, mijn emotie geïnvesteerd en nu moest ik ook nog mentaal  investeren. Dus, we gaan door  :-).


MAAR niet voor niks hoor. Ik moet de psycholoog ook bedanken als een ‘deelnemer’ van mijn levensonderzoek. Deze ‘geweldige’ ervaring is een uitdaging voor mijn (onze) zaak. BRAIN SPA is geen kliniek, “It’s a life style center!” Het is een ‘oplading centrum’ waar onze ‘klanten’, de gewone, gezonde, normale mensen (lees, TALENTEN) creatief en positief kunnen zijn. Ze kunnen leren nadenken over het ‘ORGASME’ van het leven te bereiken. Met 3 grote bouwstenen: LOVE, CREATIVITY en HEALTH, wordt BRAIN SPA een confrontatie voor het echte stereotype over een PSYCHOloog.


In plaats van een witte geverfde muur, wordt onze wachtzaal gemaakt van natuurlijke stenen, met fontein, koi vissen, muziek, aromatherapie, uitgebreide soorten van wereld thee, koffie en vast en zeker, Belgische Chocolade in verschillende kleuren en vormen.


Bij BRAIN SPA gaan gezonde mensen gezonder worden en mensen die elke dag opgejaagd zijn, gaan beginnen te zeggen: “Eigenlijk, heb ik een goed leven. Ik moet gewoon dankbaar zijn en mijn ogen openen!' Nu ga ik een Limburgse vlaai kopen voor mijn tante om dank u wel te zeggen. Ja ja ja… Zoals de meneer van BRAIN SPA heeft geschreven in het ‘recept’ 


“Ga je het hier of in Indonesië maken?” vroeg de Directeur van de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid tijdens een bedrijfsbeurs. “Het mag overal J !” Antwoordde ik.


Kan mijn geliefde faculteit mij helpen om mijn (onze) BRAIN SPA op te starten? ZEKER en VAST. Als we akkoord gaan dat leren een gedrag veranderd dan is er meer nodig dan een diploma psychologie. Ik moet de leerstof ook in mijn gedrag verwerken om mezelf slimmer, aantrekkelijker, menselijker, liever, communicatiever en zo voort  te maken. Deze eigenschappen zijn goed voor mijn zaak J


Al de vakken interesseren mij! Ze zijn kei TOF en de proffen ook. Het volgen van een college is een soort plechtig ritueel voor mij. Ik ben anti ‘babbelen’ tijdens de colleges. Het is een kwestie van RESPECT, RESPECT dat ik GRATIS geef aan iedereen. Bovendien zijn de PROFFEN GEEN marktkramers die je kan negeren. Ik heb ervoor gekozen om colleges te volgen, dus voor deze keuze moet ik mijn VOLLE verantwoordelijkheid opnemen. Een toewijding als MENS.


Bovendien heb ik buiten de colleges al genoeg gebabbeld. Elke dag leer ik meer dan drie nieuwe mensen kennen. Ik babbel in de keuken, fitness, zelfs in de  kleedkamer en onder de douche. “Iemand moet ‘een CLICK’ hebben met een psycholoog.” zei de Directeur van de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid. Dus, als een psycholoog, moet ik een genoeg CLICK kracht hebben. 


CLICK! Deze vaardigheid oefen ik elke dag. Als ik efficiënt 5 minuutjes kan babbelen, kan ik meer informatie over iemand hebben, dat betekent al veel voor mijn toekomstige BRAIN SPA. Mensen kiezen BRAIN SPA om hun leven te delen en te verwerken, ze voelen zich veilig, en zelfs opgewonden.


“Shit, wat zei ik nu! Nu praat ik alsof ik ZAT ben!”: vloekte een vriend. You see J


Door te praten met mensen leer ik ze appreciëren en leer ik welke vragen ik ze moet stellen. Het resultaat van deze gewoonte is fantastisch. Ik kan zonder angst met iedereen praten. Gisteren avond heb ik met Burgemeester Toback gepraat in Schouburg in de opening van het Beethoven concert. “Proficiat dat U blijft als burgemeester van Leuven. Ik woon hier graag,” zei ik. “Dank U wel, het is wel heel sympathiek dat je dat zegt!” reageerde hij.


STRESS is het typische examen. Hiiiiiiiiii… STRESS is helemaal niet mijn stijl. Het kost te veel moeite als ik serieuze stress heb. Wat gaan de oma’s, opa’s, tantes, nonkels, en de kinderen van de school naast mijn residentie straks zeggen? “Hij is nu al gestoord :-( Gama zegt geen goedendag meer….” Wel, een beetje zenuwachtig zijn is OK, maar echte stress omdat andere teleurgesteld zouden zijn in mijn punten, heb ik niet. Goeie vrienden en families zijn al blij met mij, met of zonder 20 op 20!


SUCCES met blokken en het examen, iedereen!


With LOVE,


Gama

FB: gamabelgie@yahoo.com, FB page: Brain SPA, enjoy our daily thought J

Blog: hallobelgique (google maar gewoon)  

06:18 Posted by Gama | Permalink | Comments (1) |  Facebook |

12/13/2012

Van Japan, Geel, tot Andalusia, 3NVED

Van Japan, Geel, tot Andalusia (3 Nieuwe Vrienden Elke Dag / 3NVED)   

koken les van mijn zus, emiko.jpg

Photo: De kookles van onze Japanse zus, Emiko Wakiji (Nagoya, Japan)

ZATERDAG 8-12-2012

AXEL – Tienen, student van Group T

“Ik droom in dialect!” mich en 600 mensen in suiker fabric werkt en de grootste suiker leverancier van Belgie. Moeilijk met Frans op Groep T. hij hijf basis. Basis school Frans, en middlebar Frans en Duits.

“Is Indonesisch moeielijk?”

OPA JOS - "Je bent op TV geweest? Chique jong!" 

OMA CHRISTIAN 

OPA ROMAIN

OMA SIMON - "Dat is hem! Dat iks hem! Ik heb gezegd aan mijn man, dat is de jongen die goeiedag altijd zei."

VOCALIST van THE BRASSERS

GITARIST VAN THE BASSERS

EEN VRIEND VAN KATRIEN

  

ZONDAG 9-12-2012

OPA EUGEEN - "Eigenlijk leren wij niks van 1ste en 2de wereld oorlog!"  

EEN familie uit Ghana, Mama BEATRIECE, broer RICHMOND 9 jaar, broer KOFI (7 maanden) - "Ik wil een KONING worden!" zei Richmond.

BART, een FILOSOOF - "Ik ben een Joodse Vlaams maar ik hou van Palestine!" 

ZUSKA uit Tsjech Republiek - "Slowakije is splitted from us in 1993."

VERONICA, Slowakije 


MAANDAG 10-12-2012

TOON – 2 liter Fanta

ARNO DORP - 

LEEN – Pos Kantoor

ISABEL van Fiets Punt - Ga maar naar website van fatlab dan kan je een gratis plakat kregen voor jouw goeiedagfiets.

KOHE, een japaner die werkt als onderzoeken voor KU Leuven en Imec (een van het grootste semiconductor onderzoek centrum in de wereld). “Voor ons relax is als wij een vaste job krijgen!”

WOUTER – Geneeskunde, In GEEL dialect zeggen wij 'frinket'  voor fork. 

 

DINSDAG 11-12-2012

FELIX PORRES - Groep T

LIEN WEVERS - Sociaal Werk, KH Leuven

MARGO STALLAERT 

FRED - Bediende AS Adventure, "Mijn vriendin studeert ook Psychologie, laatste jaar!" Oeps... mijn senior :-) 

CARLOS - "Mijn grootvader zegt, "Als je wakker wordt vroeg in de ochtend, GOD zal met u zijn! "

CATRIEN , sportkot- "Ik ga betadine voor jou halen!" 

GIJS - "Vind je Nederlands Nederlands klinkt Duits?, die ga ik wil onthouden. 

00:36 Posted by Gama | Permalink | Comments (1) |  Facebook |

12/09/2012

Goeiedagfiets is op TV :-) Gebeurd!

535518_440827602645219_632064325_n.jpg


Vandaag toen ik wakker was, voelde ik me een beetje anders. 'Nu heb ik meer verantwoordelijkheid om een goeie mens te worden!' Dit programma geeft mij meer PUSH om meer creatieve te zijn.

Dank U wel, Kriestien Maes en co van Iedereen Beroemd, VRT, al mijn families en vrienden in Indonesia + Belgie, beste vrienden in Indonesia, Faculteit Psychologie KU Leuven + ILT + Moderne Talen Hasselt, sportkot, residentie, doppahuis, PBL, PANGAEA, mijn Proffen en studie begeleidsters, mijn collega's en werkgevers en zeker de beste kijkers van VRT (en BVN). Het is dankzij jullie. Zoals het motto van PSYCHOKRING, "Through others, we become ourselves!"


http://www.een.be/programmas/iedereen-beroemd/nieuwe-vrienden-gama
http://www.een.be/programmas/iedereen-beroemd/nieuwe-vrienden-gama


11:50 Posted by Gama | Permalink | Comments (9) |  Facebook |

12/04/2012

WINTER LOEMPIA ala Gama :), speciaal voor Céline Trigaux

loempia love.jpg

Bonjour Céline, nu komt het recept meer duidelijk hier. 'Selamat mencoba!' 


Ingrediënten:

                                                                                               

250 gram in stukjes van 50 mm gesneden boontjes.

250 gram wortelen in blokjes van 50 mm

250 gram in blokjes van 50 mm gesneden aardappelen.                             

500 gram in blokjes van 50 mm gesneden kipfilet.


150 ml melk.

150 ml water.

Een grote fijn gesneden ui.

2 Eetlepels bloem.

½  Theelepel witte peper.      

¼ Stuk geraspte muskaatnoot.

2 Theelepels zout.

2 Eetlepels palmsuiker.

Een koffielepel kippenbouillonpoeder.

1 ei.

Olijfolie.

Friteuse

Loempiadeeg, van ongeveer 15 cm, uit het  diepvriesvak van je warenhuis of Aziatische winkel.

Zoete chilisaus, uit je warenhuis of Aziatische winkel.

 

Bereiding:

 

Neem een uur voor het gebruik de loempiadeeg uit de diepvries en leg die in de koelkast.

Kook de boontjes, wortelen en aardappelen apart gaar.

Kook de kip in 150 ml water en houdt de kippenbouillon bij.

 

Stoof in 2 à 3 lepels olijfolie de uien.

Roer het meel eronder.

Voeg de melk en kippenbouillon erbij  en breng al roerend aan de kook.

Roer de peper, muskaatnoot, palmsuiker en zout eronder.

Laat het geheel afkoelen.

De loempiadeeg uit de koelkast nemen en op een vochtige vaatdoek leggen en die dichtplooien.

Als de vulling afgekoeld is het ei lichtjes klutsen.

Neem een vel van de loempiadeeg en maak de vier randen met het ei vochtig. Gebruik daarvoor een borsteltje of je vinger.

Leg in het midden een kleine eetlepel van de vulling.

Plooi de linker -en rechterhoek naar het midden zoadat ze mekaar raken.

Plooi de onderste hoek tot vlak over het midden en rol de loempia dicht.

Leg de loempia op een droog bord.

Verwarm ondertussen de friteuse.

Bak de loempia’s in de friteuse en dien warm op met de chilisaus.


SMAKKELIJK!!!! Bon Appétit !!! SELAMAT MAKAN!!!

Photo is van Andrei (dank je!)

08:21 Posted by Gama | Permalink | Comments (8) |  Facebook |