10/16/2012

3 nieuwe mensen per dag, kan dat?

Editor: Elke Vercauturen

WELKOM in LEUVEN!

YES, nu ben ik al in Leuven, studenten stad waar met 52 landgenoten studeren ik in dezelfde Universiteit. Multicultureel is een kenmerk van deze stad. Soms hoor ik Spaans, Engels, Chinees, Russisch, en Indisch en nog vele andere talen naast Nederlands en Frans. Ik ben er heel blij  mee.

Ik zeg aan mijnzelf, "Kijk, je bent nu al in Europa, profiteer maar! Maak maar meer vrienden en kennissen." En ja dat doe ik! Vast en zeker :-)

Ik heb besloten om tenminste 3 nieuwe mensen te leren kenen elkedag. In de bussen, in het park, in de bibliotheek, winkels, cafe's en restaurants, mijn klasgenoten (ogv 700 nieuwe studenten die zitten samen met mij in de aula PDS (Pieter de Somer). Kortom, zijn er veel mensen die kan ik "Hallo!" begroeten. Normaal begin ik met, "Praat U nederlands, weet U wat dit woord betekent, 'FRAPANT'?" of zeg ik gewoon, " 't is koud he?" Normaal lukt het.

Picture 014.jpg

Picture 001.jpg

Vandaag heb ik met de eigenaar van Matinique gepraat, met een bediende van Cafe Carpe Diem ("It means 'enjoy your day!" zei hij), en nog met 2 nieuwe vriendinnen, Nele en Ermela, tijdens Sessie Studiemethode. En in het postkantoor nog een vrouw, "Kom je uit Indonesia, Mevrouw?" vroeg ik. "Ja, ik kom uit Semarang!" antwoordde zij. En wij hebben meteen GSM nummers uitgewisseld. Deze zondag gaat zij mij uitnodigen bij haar thuis. 

Leven is ZO gemakkelijk :-) Als ik mijn leven zie, dan denk ik, waar is mijn huis, ik voel me overaal thuis, hier, in mijn residentie waar iedereen vriendelijk is. Hier is ook mijn huis. "Als ik jou verhalen hoor, dan ja... je bent een wereldburger," zei een vrouw in de sauna van Philips site 4 maanden geleden. Hmm... dat moet ik wel bewijzen. 

Na een 3 drukke weken van studie, feesten en werken, kom ik nu terug in deze blog. Ik voel me altijd goed dat ik een reflectie kan doen hier. Cogito ergo sum! Ik denk dus ik ben... Hier BEN ik! 

NB: De foto's zijn postcards van Toerisme Stad Hasselt waar ik werd verkozen om te poseren :-) Zoals wat ik ooit beloofde, nu krijgen jullie het te zien. 

01:20 Posted by Gama | Permalink | Comments (14) |  Facebook |