10/16/2012

3 nieuwe mensen per dag, kan dat?

Editor: Elke Vercauturen

WELKOM in LEUVEN!

YES, nu ben ik al in Leuven, studenten stad waar met 52 landgenoten studeren ik in dezelfde Universiteit. Multicultureel is een kenmerk van deze stad. Soms hoor ik Spaans, Engels, Chinees, Russisch, en Indisch en nog vele andere talen naast Nederlands en Frans. Ik ben er heel blij  mee.

Ik zeg aan mijnzelf, "Kijk, je bent nu al in Europa, profiteer maar! Maak maar meer vrienden en kennissen." En ja dat doe ik! Vast en zeker :-)

Ik heb besloten om tenminste 3 nieuwe mensen te leren kenen elkedag. In de bussen, in het park, in de bibliotheek, winkels, cafe's en restaurants, mijn klasgenoten (ogv 700 nieuwe studenten die zitten samen met mij in de aula PDS (Pieter de Somer). Kortom, zijn er veel mensen die kan ik "Hallo!" begroeten. Normaal begin ik met, "Praat U nederlands, weet U wat dit woord betekent, 'FRAPANT'?" of zeg ik gewoon, " 't is koud he?" Normaal lukt het.

Picture 014.jpg

Picture 001.jpg

Vandaag heb ik met de eigenaar van Matinique gepraat, met een bediende van Cafe Carpe Diem ("It means 'enjoy your day!" zei hij), en nog met 2 nieuwe vriendinnen, Nele en Ermela, tijdens Sessie Studiemethode. En in het postkantoor nog een vrouw, "Kom je uit Indonesia, Mevrouw?" vroeg ik. "Ja, ik kom uit Semarang!" antwoordde zij. En wij hebben meteen GSM nummers uitgewisseld. Deze zondag gaat zij mij uitnodigen bij haar thuis. 

Leven is ZO gemakkelijk :-) Als ik mijn leven zie, dan denk ik, waar is mijn huis, ik voel me overaal thuis, hier, in mijn residentie waar iedereen vriendelijk is. Hier is ook mijn huis. "Als ik jou verhalen hoor, dan ja... je bent een wereldburger," zei een vrouw in de sauna van Philips site 4 maanden geleden. Hmm... dat moet ik wel bewijzen. 

Na een 3 drukke weken van studie, feesten en werken, kom ik nu terug in deze blog. Ik voel me altijd goed dat ik een reflectie kan doen hier. Cogito ergo sum! Ik denk dus ik ben... Hier BEN ik! 

NB: De foto's zijn postcards van Toerisme Stad Hasselt waar ik werd verkozen om te poseren :-) Zoals wat ik ooit beloofde, nu krijgen jullie het te zien. 

01:20 Posted by Gama | Permalink | Comments (14) |  Facebook |

Comments

3 nieuwe mensen per dag: dat moet perfect kunnen

Posted by: pieterbie | 10/16/2012

Respond to this comment

Ik dacht al dat ik de plaats van de foto herkende.

;-)

Posted by: ms | 10/16/2012

Respond to this comment

Ha, nu je in Leuven zit, komen we elkaar misschien wel een keer tegen! Ik woon daar namelijk ook :-)

Posted by: LJ | 10/16/2012

Respond to this comment

Is wel een mooie aparte foto geworden!
En als je ervoor open staat en niet de hele dag binnenzit, kun je drie mensen per dag wel halen denk ik..of ze je allemaal meteen voor het eten uit zullen nodigen weet ik alleen niet! :-)))
Groetjesss!

Posted by: mizzD | 10/16/2012

Respond to this comment

Zou ik je al tegengekomen zijn?

Posted by: Joke | 10/16/2012

Respond to this comment

Als B.V. (Bekende Vlaming) lukt dat zeker, Hallo !
Lie(f)s.

Posted by: Lies | 10/16/2012

Respond to this comment

dag hallo, het woordje "frappant" heeft verschillende betekenissen en komt uit het Frans, in het Engels ga ik het bij mijn eerste gedachte houden en heb het ook zo gevonden met te googlen "remarquable" in het nederlands dus "opmerkelijk"

frappant (oorspr Frans) remarquable (Engels) opmerkelijk (Nederlands) en hoe klinkt het in jouw taal (misschien ook graag oorspronkelijke schrijfwijze en hoe het uitgesproken wordt dank u

maar inderdaad Carpe diem of pluk de dag :-) grtjs

Posted by: Life angel | 10/16/2012

Respond to this comment

Als je dit weekend in Hasselt rond gaat lopen, ga je heeeeel veeeel mensen leren kennen, want het zijn de jeneverfeesten en daar komen meer dan 100.000 bezoekers op af.

Posted by: HansDeZwans | 10/18/2012

Respond to this comment

Je bent een wereldburger! En als je elke dag drie mensen wilt leren kennen zul je binnenkort een héél grote vriendenkring hebben. Maar of het allemaal vrienden blijven is natuurlijk de vraag. Mensen ontmoeten ,even gezellig praten en dan weer uit elkaar gaan .Zo gaat het meestal. Soms is er wel eens iemand waar je je goed bij voelt en als dat wederzijds is dan heb je er een vriend of vriendin bij!! Veel succes hoor!

Posted by: magda | 10/18/2012

Respond to this comment

Ha Hallo,

Nu je in Leuven studeer ben je nog meer mensen tegen gekomen.
Je hebt een leven vol bewonderaars. oma

Posted by: oma | 10/18/2012

Respond to this comment

Met je positieve ingesteldheid kom je er wel, je bent een van die mensen wiens glas altijd half vol blijft :-)
Succes met je mensen leren kennen !

Posted by: Dirk | 10/20/2012

Respond to this comment

3 Vrienden per dag Hallo dat zal je zeker lukken!! Maar bereken eens wat dat je per jaar zal meebrengen. Je positieve mentaliteit trekt anderen aan en het kan niet anders dat je zo geliefd bent.
Ja die fameuze postkaart van Hasselt. Ik zal je mijn adres eens doorgeven als ik dat nog niet deed en dan kan je er mij misschien eentje schrijven? Dat is origineler;-))
Groetjes Hallo en succes bij het studeren.

Posted by: emmy | 11/01/2012

Respond to this comment

Ha Hallo,

Kom je een goede week wensen, de dagen zijn al vroeg donker. oma

Posted by: oma | 11/04/2012

Respond to this comment

Hé Hallo!
Na je uitleg deze morgen in het PDS wou ik toch eens naar je blog komen kijken.
Ik moet zeggen,
'k vind je inspirerend!

Ik bewonder het, dat je naar andere mensen toe gaat en gewoon een gesprek durft aan te knopen. (:
Een wereldburger vind ik best een goede beschrijving zo. (;

Nog héél erg veel succes!
Ik kijk al uit naar volgende verhalen. (;

Posted by: Judith. | 11/19/2012

Respond to this comment

The comments are closed.