09/01/2012

30 jaar ervaringkunde, van Brussel naar St. Truiden

escargot.jpg

 

"Schrijf maar op het internet dat hier de lekkerste escargots van de kermis in St, Truiden zijn!" fluisterde ze met een knipoog.

 

Dutch Editor: Karlijn Poel

"Ik woon hier heel graag en ik ga niet meer terug naar Brussel," zei ze met haar Brusselse 'R'. Samen met haar zoon, die 30 jaar oud is, hebben ze twee kraampjes op de kermis. Het andere kraampje staat niet echt ver, maar het is blijkbaar geen echte concurrentie ;-).

Van de mevrouw, die haar naam niet bekend wou maken, weet ik dat de escargotzaak een echte familiezaak is. Ze begon 30 jaar geleden omdat haar man en zijn familie al escargots verkochten.

“Hoe krijgen jullie de slakken?” vroeg ik. “Het zijn zeeslakken, wij halen ze bij handelaars uit Oostende.” Antwoordde ze.

De escargots waren wel lekker en we konden proeven dat ze fris waren, want ze kookt elke dag verse slakken.

08:56 Posted by Gama | Permalink | Comments (13) |  Facebook |

Comments

Escargots eet ik dus niet. Wel die hele kleine zwarte slakjes (ik kan op de naam niet komen), maar escargots? Neuh!

;-)

Posted by: ms | 09/01/2012

Respond to this comment

Ik vrees dat ze aan mij geen cent zal kunnen verdienen..brrr...slakken eten, moet er niet aan denken! :-)
Groetjesss!

Posted by: mizzD | 09/01/2012

Respond to this comment

Ha, de problemen met skynet zijn opgelost, ik kan weer op je blog hoera!
Ik lust geen escargots meer ik kan wel begrijpen dat een ander dat wel doet, net zoals jij!
En ik hoop zo lieverd dat je weekend even lekker zal smaken!

Posted by: gerdaYD | 09/01/2012

Respond to this comment

Alweer een leuke ontmoeting, Hallo !
Lie(f)s.

Posted by: Lies | 09/01/2012

Respond to this comment

leuke ontmoeting!

Posted by: Saskia | 09/01/2012

Respond to this comment

slakken op mijn bord zie ik ook niet zo zitten en voor de rest van mijn gezin zeker en vast niet. Ik moet maar een slak tonen uit onze tuin en iedereen is in rep en roer.

Posted by: suske | 09/02/2012

Respond to this comment

Zijn nogtans lekker die wulloks, met een lekker pikant sausje.

Posted by: roy | 09/02/2012

Respond to this comment

Ha Hallo,

Een echte keuken prinses, zo haast een moeten gaan proeven. oma

Posted by: oma | 09/02/2012

Respond to this comment

Bedankt mooi mens, voor je lieve wensen! Ik hoop dat jij een fijn weekend had en het allemaal nog eens mag overdoen, de hele nieuwe week lang!

Posted by: gerdaYD | 09/03/2012

Respond to this comment

Voor mij is dat lang geleden dat ik ze nog ooit gegeten heb, ik weet zelfs niet meer hoe ze smaken. In Sint-Truiden heb ik bijna 5 jaar gewerkt.

Posted by: HansDeZwans | 09/03/2012

Respond to this comment

zo'n kraampje zie je dikwijls op de kermis, ik lust dat niet

Posted by: merel | 09/03/2012

Respond to this comment

ik durf dat niet proeven

Posted by: fotorantje | 09/03/2012

Respond to this comment

Een zeeslak of wullok is toch niet hetzelfde als een escargot.
Sorry, maar dat is bedrog.
Ja, ik heb ze al gegeten.
Beiden, zowal wulloks als escargots.
Niets mis, met geen een van de twee.

Posted by: pieterbie | 09/06/2012

Respond to this comment

The comments are closed.