06/29/2012

"We komen vanuit Leuven..."

grafiiti.jpg

"We komen vanuit Leuven naar hier want daar hebben wij geen muur om grafitti te maken," zei Bart die al 10 jaar bezig met zijn hobby.


Met andere 2 vrienden versierden hij de muur onder de brug van Elfde Lindestraat, Hasselt. 

"Dan vraag maar aan meneer Toback!" lachte ik.


 
Voor Bart is een mooie grafitti moet kleurijk zijn en bovendien beseft hij dat het smaak echt persoonlijk is.  


"Is er concurentie in de grafitti wereld?" vroeg ik.


"Echte concurent is niet, maar wel competitie! En wij weten niet daat mischien komen andere mensen een minute na ons vertrekken en whoep! verfen zij onze werk wit. Legde Bart die met naam op zijn grafitti MER uit. "Ik vond het gemakkelijk om te schrijven, zei hem.


SUCCESS Bart en co!!!
 

00:52 Posted by Gama | Permalink | Comments (8) |  Facebook |

06/23/2012

Jef et Fils, lekkere SLAK...


slak brussels.JPGSlak eten?! Goh, dat zegt me niets. Echt, heb ik nog nooit slak gegeten in mijn leven tot gisteren toch. Ik ken slak wel, maar om hem te eten, bah!


In west sumatera hebben wij veel slakken en  de bekenste, zeggen mens ook de duurste gouden slak is. Dit sort wordt heel goed gekwekt om te worden geexporteerd naar Japan. Japaners vinden hem c'est bon! blijkbaar. Hoewel, persoonlijk vind ik hem vies, Het is zoals worm of iets die plakkig en glad.


Hoe dan ook, noemt deze stad geen Brussels als ik kan niet worden afgeleid daar. Koude wind in Brussels Nord heeft me gepushed om een kleine portie van escargots te proeven. Jef et Fils is the naam van een kleine kiosk die staat tegenover Shopping Mall 2. The man met glimlach die hoorde ik tweetalig serverde een portie escargots. Die kost alleen maar 4 euro voor tien or twalf stuks slakken.


 En? C'est super! In het begint was het raar, en dan... lukt het wel... en daarna at ik alles op. Het smaakt wel meer zoals mossele. Met seledri, zoeut en peper bij smaakt het ook vris en pittig. Enfin, eten escargots kan een ritueel worden als ik in Brussels ben. Brussels is een bruisende stad (met of zonder escargot). Dit stad verast me altijd, de mensen, kunst, culinaire en gebouwen schenken me altijd een WOW indruk. En elke keer als ik in the Grand Place ben, ontmoet ik toerist groep uit Indonesie. Eventjes babbelen in Indonesisch en daarna frans. 


Heel blij dan eidelijk kan ik terug hier schrijven. Met mijn smart phone nu kan ik gemakkelijk schrijven, voraal in de bus, train, en zelf in de toilet. ;-)


Goeie weekend allemaal!


10:41 Posted by Gama | Permalink | Comments (18) |  Facebook |

06/05/2012

Ik mis jullie!

blog.pngEindelijk ben ik terug. Na zo veel dagen zwijgen en bezig met mijn verkoop opleiding. Nu besef ik dat schrijven of zo gezegd bloggen heel behulpzaam is om een balans te creeren in mijn dagelijkse leven. Ik voel me dat deze blog een huis is. Skynet is een wijk waar we samen leven. We kloppen de deur van onze buren en binnen komen, we babbelen en soms rodelen over koetjes en kalfjes, serveren mekar met 'koffie' of 'pepperkoek'.

Ik mis jullie, ik miss jullie erg en nu ben ik terug. Mijn Nederlands word better door lezen jullie blogs. En hier heb ik ook een nieuwe familie, mischien zijn wij meer intiem dan zelf met mijn ouders die in het verre land wonen.


Ik zou graag jullie bedanken voor jullie en geduld en verstaan om mijn blog te lezen. Jullie zijn geweldige mensen, mijn nieuwe vrienden, en ook familie. Ik voel het gewoon intiem so met jullie.  Nu kijk ik er uit om jullie leven te lezen  met mijn glimlach en soms de klutskwijt.  Leren lezen, leren verstaan, leren voelen ziijn verschillende smaken die ik mag ervaren.nen. Een keer heb ik een kritiek gehad over mijn nederlands. Tja, ik weet heel goed dat ik alleen maar een leerling ben. What dan? Zolang ik steeds wil leren en nooit tevreden of stoppen met mijn inspanning dan is het al goed.

Miss jullie allemaal!!!

Hallo

 

 

  

00:15 Posted by Gama | Permalink | Comments (13) |  Facebook |