04/27/2012

Holland, Indonesische Keukens Paradijs

100_1509.JPGEindelijk, proeefde ik de smaak van mijn land. Tijdens mijn reis naar Delft heb ik bij Indonesische restaurant iets gegeten. Eerst babbelde ik in Indonesisch met de iegenaar en zoals normale Indonesische mensen, ze was echt vriendelijk. 

"Kan je ook Indonesische eten in Belgie vinden? vroeg ze. 

"Ik denk wel, ik ken eentje in Antwerpen! Maar ik heb nog nooit daar gegeten."

Niet zoals in Nederland waar in elke stad hebben ze Indonesische restaurant, in Belgie is niet gemakkelijk dezelfde restaurant te vinden. Ik heb een keer bij Chineese restaurant verschillende Indonesische gerechten gegeten. Maar het smaak klopte niet. 

Zelf Chui Lie, mijn chinese vriendin heeft gezegd dat Chinese eten hier is heel anders dan de echte Chinese eten in China. 

Maar die van Indonesische restaurant van de smaak valt mee hoor. Alleen soms vind ik wel te pikant. Ik begrijp dat chili van hier die mischier uit Spanje komt is heel anders dan bijn ons. Zelf dezelde zaadjes in Indonesie die worden geplant in andere provincie geven ook andere smaak. Grond type maakt de smaak anders. 

 

"Oei, ben je niet gewend met pikante eten?" vroeg de restaurant eigenares toen ze zag dat ik heb serieuze gezweet. 

 

Het was heel lekker maar well pikant. In Hasselt, geef ik les voor Indonesische keuken. Voor veiligheid heb ik exra opgepast met chili en pepper. Maar eigenlijk zijn eten van mijn stad niet pikant, maar wel aangename pittig. Indonesie waar we 17.000 einlanden hebben, heeft ook verschillende smaakt. In Java zijn mensen gek met zoete eten. In Sumatera zijn veel pikante gerechte. Maar ik Lombok hebben ze nog pikanter gerechten. 

Als jullie in Delft zijn dan kunnen jullie ook een nieuwe ervaring genieten met Indonesische menu in Restaurant Redjeki in het centrum, een straat naast VVV kantoor. Ze hebben ketoprak, die is heel lekker en helemaal niet pikant en de gebakken tempeh die supper heerlijk.... is.  

 

23:58 Posted by Gama | Permalink | Comments (4) |  Facebook |

Comments

Dat zal voor jou wel erg leuk geweest zijn!

Posted by: magda | 04/28/2012

Respond to this comment

Goed, ik heb het bij mijn favorieten gezet voor als ik ooit eens in Delft geraak.

;-)

Posted by: ms | 04/28/2012

Respond to this comment

De smaak van je land, Hallo... en je moedertaal... Héérlijk, toch ?!
Lie(f)s.

Posted by: Lies | 04/28/2012

Respond to this comment

Ik ben er niet trots op hoe Nederland ooit heeft huisgehouden in hun voormalige kolonie Nederlands-Indië, dat nu Indonesië is..maar ik ben er wél blij om dat wij daardoor al zólang bekend zijn met die heerlijke Indonesische keuken! Er zijn hier ook nog heel veel toko's waar je de echte ingrediënten hiervoor kunt kopen..ook die speciale pepertjes denk ik hoor! :-)

Posted by: mizzD | 06/05/2012

Respond to this comment

The comments are closed.