04/22/2012

KLASSIEK trouwt MODERN, Den Haag

 

100_1517.JPGDe hoge gebouwen die een beetje New York-achtig welkomde me in Den Haag. De sfeer is direct WOW! 18 KM van Delf, het duurt ongeveer 18 minuten.  Den Haag is een belangrijke stad, vroeger hadden zij een TV programma over politiek, "Vandaag Denhaag!" zei een meneer aan me. 

Parking plaat is niet echt moeilijk in het hartje van de stad. Het cost half euro per 30 minuten. De Bibliotheek gebouw spreekt me direct aan. Zo'n groot modern gebouw die staat samen met Gemeente huis. In de bib vinden wij het VVV kantoor.  

Ik vond Den Haag is echte grote stad. Hier  zijn Nederlandse regering en het parlement gevestigd. Zo staan ook alle ambasades en ministeries in Den Haag. Als een ogenblik bezoek was ik in het parlemen gebouw geweest en daarna rond wandelden in de stad. Winkelen zijn genoed. Ik veraste met THE STING gebouw in de Dagelijkse groenmarkt. Het is precies en moskee van Instanbul. Ik ben binnen geweest om de architecture te genieten en een glass milk shake op te drinken in zijn gezellige cafe.

Deze photo komt uit muren.info

m_DenHaag_TheSting2.jpg

100_1514.JPG

Deze tram lijkte me heel interessant. Het is een oude tram die rijd in het centrum. Ik heb aan een madam gevraagd, mogen wij gewoon overstekken. Ze zei, hier mag wel. Hmm... het was ook zo, als de tram voorbij was dan kwam iedereen overstekken in elke kanten van de straat. Het bruine gebouw links is eigenlijk winkel van beneden, kantoor van eerste en tweede verdiepingen en boven was waarschijnlijk appartement die staan naast de moderne bibliotheek. Eerlijk gezegd vond ik het een beetje versleten. Maar tja, daar staat zijn charme.

In de toekomst will ik meer tijd in Den Haag spenderen. Het is echte een moeite waard. Nog belangrijk, voelde ik me heel veilig hier. Druk maar toch angenaam, klassiek en moderne sferen passen mekaar. Den Haag toch!   

 

09:47 Posted by Gama | Permalink | Comments (7) |  Facebook |

Comments

Dat oude stadsdeel is inderdaad mooi. Nieuwbouw en hoogbouw kan soms ook mooi zijn maar niet als het zo gaat de boventoon gaat voeren. Dat lijkt mij dan te erg op een stenen woestijn. Maar inderdaad, voor The Sting alleen al zou ik naar Den Haag gaan.

;-)

Posted by: ms | 04/22/2012

Respond to this comment

Echt een historische stad om te ontdekken, Hallo, met héél veel cultuur !
Lie(f)s.

Posted by: Lies | 04/22/2012

Respond to this comment

Het is lang geleden dat ik in Den Haag rondliep. Maar ik vond het ook meteen een leuke stad met veel bezienswaardigheden.

Posted by: magda | 04/22/2012

Respond to this comment

je hebt ervan genoten zie ik

Posted by: merel | 04/23/2012

Respond to this comment

Het ziet er prachtig uit, beetje oud en klassiek en met een schitterende reputatie. Ik was er nooit maar heb het op mijn lijstje van verlangen gezet.
Bedankt voor het idee.
Lieve groetjes.

Posted by: Leva | 04/24/2012

Respond to this comment

Steden ontdekken en genieten ervan... dat telt , je cultuur verrijken.
Groetjes, Dirk

Posted by: Dirk | 04/27/2012

Respond to this comment

leuk dat je je op je gemak voelt in den haag !

Posted by: elektricien den haag | 12/29/2014

Respond to this comment

The comments are closed.