04/20/2012

DELFT, een stad on het water...

100_1501.JPGHet was twee dagen geleden, was ik eindelijk in Delft. Regelmatig hoorde ik over Delft die echt bekend voor zijn Technische Universiteit en Vermeer's schilderijen. 190KM moest ik rijden van Hasselt naar Delft, eerst nam ik E313 richting Breda en daardan E19 richting Den Haag. 

"Wow, het water is hoog hier," riep ik toen ik bij stadpoort van Delft aankwam. Delft lijkt me precies zoals een sprookjes stad. Water is overaal, kleine boaten, oude huizen die effectief worden gebruikt en gehouden waar de gordenen zijn open en ik kan gemakkelijk naar binne kijken. 

Toevalig donderdag is de markt dag. Ik kon vershillende Hollandse specialiteiten genieten. Holandse broodjes, vissen, en ook Indonesische eten. In VVV kantoor kreeg ik informatie waar in Indonesische restaurant kon vinden. Het was in het centrum, eigelijk, een straat verder van het VVV kantoor. Het is een kombinatie winkel en restaurant. Om 12 uur, had ik gelunched in de winkel want de restaurant pas open om 5 uur middag. En... hmm... lekker!!!

In een van de ceramic winkels kon ik zien een demonstraie hoe de Delft ceramic wordt gemaakt. Het is een delicaat process vond ik. In de toekomst wil ik wel proberen om mee doen, ceramic schilderijen dat vind ik boeiend. Wandelen in het centrum, zag ik verschillende keer rentoranten waar vlamse bieren als aan bod komen. Zelf een vlemingstraat. Maar ook Waalse Kerk.

100_1511.JPG

"Museum Nusantara! Daar moet U gaan," zei de bediende van toerisme. Eerlijk gezegd had ik een beetje heckel aan musea. Maar deze keer, wel. Gewoon bezoek naar de winkel en kafe van museum. Museum Nusantara is juist 100 jaar oud dit jaar. Ik vond de collecties zijn goed. Ondank het niet genoeg om een volledigs impressie over Indonesie te krijgen. Maar ja, het is al goed.

 

Verschillende keer kwam storm en een beetje regent, maar mijn reis in Delft bleef een mooeie trip. Ik wil terug voor de ceramics cursus, en nog 'rendang beef' van Indonesische restaurant te proeven. Hmm... nu krijg ik het water in mijn mond. Weeraal ;-)

   

23:57 Posted by Gama | Permalink | Comments (8) |  Facebook |

Comments

Je bent nu al de tweede op een week tijd die me doet denken dat ik dringend ook eens Delft moet bezoeken. MizzD was er vorig weekend en nu jij.

Ik zal het nog moeten geloven.

;-)

Posted by: ms | 04/21/2012

Respond to this comment

Hallo ms,

Ja MizzD heeft me geinspireerd om naar Delft te gaan. Een het is de moite waard. Zeker. Ik heb toen een zelf een comenten geschreven in haar tekst dat ik ook naar Delft zou graag gaan.

Groetjes

Posted by: hallo | 04/21/2012

Hallo, je moet echt een reisprogram beginnen...
Fijn weekend!
Katrien.

Posted by: My lovely life | 04/21/2012

Respond to this comment

Hoi Katrien,

Het is een leuke sugestie. Dat ik wil wel maken. Want elke week heb ik altijd uitstapje gedaan. En hier Belgie, overaal is mooi en unique ;-)

Groetjes

Posted by: hallo | 04/21/2012

Leuk logje: 'Op stap met Hallo' !
De parkeermeter is supermooi !
Lie(f)s.

Posted by: Lies | 04/21/2012

Respond to this comment

aha, ook hier Delft, heel gezellig stadje

Posted by: fotorantje | 04/21/2012

Respond to this comment

Zo zie je maar door blogjes te lezen dat je bijleert en dan wil je ook zelf daar naar toe gaan waar anderen zeggen dat het mooi is.Maar nu heb jij me ook nieuwsgierig gemaakt en zal ik Delft ook eens op mijn reis programma zetten,hihi!

Posted by: magda | 04/21/2012

Respond to this comment

Oooh..ik had helemaal niet gezien dat jij ook naar Delft geweest bent..door mijn postje? wat leuk! En het is de moeite hè? een hele mooie oude echt Hollandse stad..met veel water! :-)

Posted by: mizzD | 06/05/2012

Respond to this comment

The comments are closed.