04/14/2012

Je suis à Metz

 

Na twee uur rijden  kwamen mijn broer en ik in Metz aan. Dankzij  het  advies op   de website van de toeristische dienst konden wij de parking gemakkelijk vinden. Het  was  het  eerste bezoek aan  Metz  voor ons.

Dus waren wij zeer nieuwsgierig. 

 

Toen ik op het stadsplein stond  klikte het voor mij direct met de sfeer van deze stad. Dat is een bruisende stad. Druk maar toch aangenaam! Via een grote stadspark  wandelden wij naar  oude gebouwen uit de  Romijnse periode die nu als  kultureel centrum en muziekacademie worden gebruikt. Toevalig konden wij een orkest tijdens hun repetitie  bekijken en beluisteren. De combinatie van klassieke muziek, zonnelicht, kleurige tulpen en  het oude gebouw  brachten  mijn gedachten naar mijn utopische land. Olala !… Als stad heeft Metz  alle charmes. Zoals een grote vloeiende rivier  die de stad doorsnijdt, een grote  historische kathedraal, de Dermanse poorten, heel goed patisserie, een stadsuniversiteit, een grote vijver en moderne gebouwen. 

 

In het station van Metz waren wij verdwaald ! Toen wij binnen in het gebouw geraakten viel het me op dat  de binnekant van het station een beetje weg heeft van een Egyptische moskee. De caligrafie, gemaakt met kleine stenen van verschillende kleur. Bijzonder mooi! Zonder te twijfelen volgden wij een groep van mensen in costum tot voorbij de deur waarbij  we plots op het perron stonden. Een muziekgroep was bezig met een akkordeon, grote viool en kleine  drumset. Door een notitiebord wisten wij wat er aan de hand was. Ze waren aan het wachten op de baas van SNCF, de NMBS van Frankrijk.

 

Na lekker  wandelden rond  de grote stadsvijver en universiteit, reden wij terug.  Om 23 uur waren  wij in Limburg. Metz, we komen terug !!! 

 

22:54 Posted by Gama | Permalink | Comments (11) |  Facebook |

Comments

Ziet er inderdaad mooi uit...
Ik wens je een mooie zondag, Hallo!
Katrien.

Posted by: My lovely life | 04/15/2012

Respond to this comment

Bedankt Katrien!

Groetjes

Posted by: hallo | 04/16/2012

Dat is één van de steden waar wij altijd langsrijden op weg naar het zonnige zuiden..Metz en Nancy. Vorig jaar zijn we in Nancy eens gestopt voor een bezoekje..Metz komt vast en zeker ook nog weleens aan de beurt..het léék me al een mooie stad, maar na jouw enthousiaste stukje weet ik het zéker! :-)
Groetjesss!

Posted by: mizzD | 04/15/2012

Respond to this comment

hahaha, MizzD, ik heb ook plan om Nancy te bezoeken. Ik ben gewoon verliefd op Frankrijk. Het is groot en elke stad is mooi, en automobilisten ook discipline met hun snelheid, dankzij camera's misschien die staan zelf in een kleine dorpen.

Groetjes

Posted by: hallo | 04/16/2012

een mooie foto, lang geleden eens geweest geloof ik maar weet er niks meer van of althans in de buurt...

Posted by: Life angel | 04/15/2012

Respond to this comment

daar ben ik nog nooit geweest maar het lijkt er me gezellig

Posted by: fotorantje | 04/15/2012

Respond to this comment

Ja, het is gezellig en eigelijk niet echt ver hoor!

Groetjes

Posted by: hallo | 04/16/2012

Ken het ook van langsrijden. Overigens is het Romeinse hè en geen Romijnse haha, sorry, nooit een taalpuriste maar dit moest efkens.

Posted by: Danique | 04/16/2012

Respond to this comment

Wel, ik ken het bestaan van die stad, ze zal wel wat schoons te bieden hebben, ik zet ze mee op mijn 'to visit' lijstje!

Posted by: LJ | 04/17/2012

Respond to this comment

Oh maar in Metz is veel te zien net als in Nancy trouwens maar dat is wat ver om een dag naartoe te rijden hé.

Posted by: Nana | 04/17/2012

Respond to this comment

Het duurt ongeveer 2 uren. Vertrek maaar om 8 uur van bijvoorbeeld Limburg, dan komen wij om 10 uur aan.

Groetjes

Posted by: hallo | 04/17/2012

The comments are closed.