04/08/2012

PEACE, I care, kom maar praten!

Lets-bring-Peace-and-Love-on-Earth-peace-and-love-revolution-club-27113585-233-300.png

Agressie tegen MIVB-controleur kostte een leven. Heel spijtig zo'n geweld gebeurde. Het maakt niet uit wat de reden van de dader was, geweld is gewoon niet aanvaardbaar.

Deze voormiddag luisterde ik naar een intervieuw bij Radio 1 en ik ga helemaal akkord met one of specialist die zei dat geweld een gemeenschapelijk probleem is. Dat betekent, we hebben ook een rol om het geweld te overkomen. Als inwoners in deze SOCIAAL land dan worden wij eigenlijk een grote familie. Kinderen van Belgie zijn onze kinderen, niet omdat wij werken en belasting betalen voor hun kindergeld, maar omdat we voelen als een grote familie zijn. Ik mis het!  

Verschillende keer heb ik een geweld (vechten en pesten) van scholieren  gezien in de bus en trein. Maar wat raar was, niemand in de bus of train toonde hun aandacht aan hen. Ze laten het gebeuren. Ze wachten tot de chauffeur of stadwacht kwamen (als het heel erg was), maar anders, laten de slachtofers in de steek. Laten het geweld gebeuren denk ik hetzelfde met het geweld helpt.

Maar waroom doen ze zo? Waroom doen mensen het geweld?

Geweld is eigenlijk sort van communicatie. Het is een taal wanneer de mensen vertrouwen niet meer met een fatsoenlijke verbal taal. En het is een skill. We moeten deze skil beoefenen om onze emotie te verwerken. In een conditie waar veel te veel cliches over bepaalde lijftijd, bepaalde bevolking groepen, stijlen, en andere vorm van pluraliteit dan moeten wij drigen, een actie doen. Comunicatief gemeenschap waar iedereen praat mekaar met confortable gevoels en proberen om mekaar te verstaan. Mijn ouders zei vroegen, "Als je boos bent, dan praat maar. Beschadig niet wat rond jou, maar PRAAT! Zeg het!"

Op een dag onderweg naar Leuven heb ik gezien 5 kinderen vechten en de ouders zeggen niet. Spontaan zei ik aan hen, "Hallo, PEACE! rustig jongens!." En dan begon ik hun aandacht te trekken, PRATEN met hen. Zij zijn onderweg naar Brussels op bezoek naar hun Oma, jongen die vechten zijn eigenlijk de buurjongen. Ik vond leuk, dat kinderen mogen mee gaan naar oma van hun buur. En dan vroeg ik ook over hun school, hun ambitie als zij volwassen zijn, en echte verassing dat ze vroegen me ook.

Zij zijn lieve kinderen eigenlijk. Zij zijn de toekomst van dit land. Ik vond spijtig als zo'n potentie moet worden betrokken met het geweld. Kinderen blijven in hun wereld, zeker, maar als we zij vechten of doe pesten zien, vind ik moeten wij onze mening tonen. Het is ook sort van sociaal control waarmee wij een veilig gevoel maken. Kijk, we kunnen niet VREDE van politie altijd vragen. Ze komen vaak te laat na iets gebeurt. Als we, in onze omgeving durven tonen dat we 'zorgen' elkaar. Dus, begin maar te praten met mensen rond. 

pic: http://www.fanpop.com/spots/peace-and-love-revolution-clu... 

23:14 Posted by Gama | Permalink | Comments (2) |  Facebook |

Comments

Net gehoord op de radio dat regering gaat politie agen zetten in de bus voor de veiligheid. Ik vind het gewoon geld verspillen. Aantaal gewelden tegen politie kennen wij al. Het probleem is dieper, we moeten leren praten om geweld te voorkomen en sociaal control verstreken. Hier is toch SOCIAAL land.

Posted by: hallo | 04/10/2012

Respond to this comment

Dag Hallo, ik moet toegeven dat ik er ook niet zal durven tussenkomen als er ergens mensen vechten ofzo, bang dat ze MIJ dan ook geweld gaan aandoen. Vind het mooi van jou dat je die kinderen aandacht hebt gegeven, het was duidelijk dat ze dat nodig hadden, echt een goed gebaar van jou. Als iedereen er zoals jij over dacht!

Posted by: LJ | 04/11/2012

Respond to this comment

The comments are closed.