04/05/2012

ALLEZ JUSTIN & ALLEZ EDDY

Allez Justin is een bekende uitdrukking tijdens tennis spelen van Justin Henin, de nationale trots. ALLEZ is een aanmoedigen uitdrukking, Allez mama, Allez Papa, niet opgeven he! horen we vaak.

Vanavond in de Klas van Frieda wist ik dat rollerskate een belgische uitvinding was. Ik weet al dat the sAllezEddy.jpgaxphone ook werd uitgevonden in Belgie. Amaaaiiii... veel talenten wonen in dit land! Maar zulke talenten komen niet gewoon zo. Zeker zijn er inspaningen om zulke prestaties uit te halen.

Alles Eddy, een familie film van Gert Embrechts gaat over hoe een talent moest zijnzelf aanmoedigen voor een RECHT voor kampioen. Freddy die had last van moeilijke ziekte dat maakte zijnzelf moest op de alleen wonen had een echte droom. He wou coureur worden zoals zijn idol Eddy Merckx. Maar het was niet gemakkelijk. Zijn vader, the slagerij eigenaar, die moeilijkheid had met de cocurentie van Supermarkt, zag de doel van Eddy als een naieve en kinderachtige droom. Tot een dag wanneer Freddy heft gewonen in de westrijd die werd georganizeerd door de supermarkt, kon hij nog niet accepteren de doel van zijn zoon.

Freddy bleef doen, en liet zien aan iedereen dat hij een talent had. Het is een mooi process om te volgen. Een vecht voor een recht voor prestatie en zelfvertrouwen die soms moest zeld worden opgebouwd. Ik leerde veel van deze film. Opvoeding en kinderrechten tegen pesten zijn de sociaal aspected van deze films die nooit 'out of date.'

Bovendien Allez Eddy is eem prachtige film. Ik hou van de vlaamse dorp van het jaar 1975, prachtige autos, decor, costume en landschap. Als U nog niet de film gezien hebt, het is nog in de bioscoop hoor. Alles Eddy! is een van de goeie vlaamse films die ik ook gezien heb, hij is meer dan komedie, het doet ons denken over onze kinderen, de gouden asset van onze toekomst.      

  

23:56 Posted by Gama in Film | Permalink | Comments (2) |  Facebook |

Comments

hé hallo je zat blijkbaar met je dorp in gedachten "Henis" want het is Justine Henin die onze tenniskampioene is/was... Ik vind dat Indonesië een mooi motto heeft "Bhinneka Tunggal Ika" "eenheid in diversiteit" en divers met al die eilanden zal het ginder wel zijn.
Het lijkt een beetje op het Franse "l'unité fait la force"

Posted by: Life angel | 04/06/2012

Respond to this comment

Bedankt voor de corectie,lievve... wow, u weet veel over mijn land, fijn! Goeie weekend!

Groetjes

Posted by: hallo | 04/06/2012

Respond to this comment

The comments are closed.